FOTO  HRS održao završni predizborni skup u Mostaru

HRS
Na skupu su predstavljeni kandidati Hrvatske republikanske stranke za HNŽ, gospodarski plan, načela za preustroj Hrvatskog narodnog sabora, prijedlog ustavnih promjena i ciljeve za unaprijeđenje stanja u obrazovanju i kulturi.

Skup je otvorio domaćin, predsjednik GO HRS-a Silvio Bubalo, a zatim su se na govornici izmjenivali Danijel Bukovac koji je govorio o gospodarskom planu, Vesna Šunjić je izložila plan koji se tiče obrazovanja, a Slaven Bevanda je objasnio što republikanci predlažu za preustroj FBiH.

Završnu riječ je dobio predsjednik stranke Slaven Raguž koji je objasnio nazočnima zašto se osnovala stranka, te koji su njezini ciljevi. Raguž je posebno je naglasio problem koji imaju djelatnici ustanove u kojoj se održao večerašnji skup(HNK), i koji jedva preživljavaju zbog nebrige vlasti za kulturu. On je upozorio i na opasnost ukoliko na vlast dođe neka nova Alijansa ili Platforma koja bi Hrvatima ponovo nametnula političke predstavnike, i tako ekonomski i politički dokrajčila jedan od ravnopravnih naroda u BiH. Do kraja svog izlaganja koje je završilo s burnim aplauzom nazočnih Raguž je još govorio o problemima u zdravstvu, sportu i  naglasio da je ilegalna platformaška vlast potpisala ugovor sa Shellom koji će najprljavijoj kompaniji na svijetu dozvoliti ulazak u Hercegovinu, a to znači uništenje rijeke Neretve od Mostara, Čapljine, Metkovića pa sve do južnog Jadrana.

Nakon svega na binu su izašli svi kandidati Hrvatske republikanske stranke za HNŽ.

Nakon službenog dijela nastvailo se druženje kandidata i članova stranke uz prigodan domjebak u holu HNK-a.

HERCEGOVINA.info