Da li želite plaću od 2.400 do 6.000 KM? Prijavite se na obuku za kontrolora leta

kontrola leta

... BHANSA za Mostar, Sarajevo, Tuzlu i Banja Luku. Naime, radi se o popunjavanju nekoliko desetina radnih mjesta kontrole zračnog prometa, a zanimljivo je da se na ovaj natječaj možete prijaviti i sa završenom srednjom školom, prenosi portal Mladi.info.

Kandidatkinje i kandidate očekuju testovi engleskog jezika, sposobnosti, te zdravstveni pregledi. Sa izabranim kandidatima Agencija za pružanje usluga u zračnom prometu Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulirati međusobna prava i obveze. Kandidati koji uspješno završe stručno osposobljavanje zaključit će s Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora zračnog prometa što uključuje: sposobnost brzog i točnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pažnje, visok nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Kako se navodi, plate kontrolora leta kreću se od 2.400 KM pa do 6.000 KM, u zavisnosti od oblasti pokrivanja. Dio postupka biranja kandidata obavit će Euro Control iz Bruxellesa, i to na transparentan i standardizirani on-line način.

Rok za prijave je 06.07.2014. godine.

Detalje natječaja pogledajte OVDJE.