BIH: Otežan promet zbog snijega

snijeg, promet, vremenska prognoza, meteorolog, meteorolška prognoza, snijeg, prognoza, narančasto upozorenje, narančasti meteoalarm
Snijeg i poledica naročito su prisutni na putnim pravcima Vlasenica-Han Pijesak, Borike-Višegrad i Čajniče-Metaljka, dok je zbog sniježnih smetova obustavljen promet preko prevoja Morine.

Snijega takođe ima po cesti na putnim pravcima Travnik-Donji Vakuf preko Komara, Novi Travnik-Bugojno, preko Rostova, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Ključ-Bosanski Petrovac, preko Laništa, Bosanski Petrovac-Drvar, preko Oštrelja, kao i na putnim pravcima na području Kupresa, Šuice, Livna i Bosanskog Grahova.

Zbog većeg odrona otežano se prometuje na putnom pravcu Foča-Gacko u mjestu Sastavci.

Promet se odvija naizmjenično, jednom prometnom trakom na pravcima Kneževo-Vitovlje,Gojsovac- Pavlovića Most, Bratunac- Fakovići, u mjestu Sikirići, te Kneževo-Vitovlje.

Na ulazu u Višegrad izvode se radovi na rekonstrukciji prometa, pa u vremenu od 7.00 do 15.00 sati dolazi do povremenih zastoja.

Promet se odvija usporeno na pravcu Banjaluka-Gradiška u Klašnicama.

Na graničnom prelazu Izačić zabranjen je promet za vozila preko 7,5 tona nosivosti, dok na ostalim graničnim prelazima nisu evidentirana duža čekanja.