Vatrogasci spasili ženu od utapanja na opasnom dijelu Neretve

vatrogasci čapljina,Neretva,spašavanje

Pripadnici PVP Čapljina jučer u popodnevnim satima spasili su ženu od utapanja na rijeci Neretvi.

Ove informacije za hercegovina.info potvrdio je Mato Jurković, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina.

"Žena je ušla u vodu, ljudima je to bilo čudno i pozvali su nas. Srećom, na vrijeme nam je dojavljeno i imali smo vremena intervenirati", rekao nam je.

Motivi ulaska u vodu na ovom opasnom dijelu Neretvinog toka su nepoznati, a očevici tvrde kako se žena grčevito borila za život.

"Gospođa je starije životne dobi. Ponavljam da je ona imala sreću da su ljudi odmah reagirali i zvali nas jer je ušla u Neretvu na dijelu gdje je baš jaka pošto je rijeka tu u jednom toku pa je i nju jaka struja nosila. Kad smo je zatekli bila je na izmaku snaga i Bogu hvala da smo je pronašli tu jer taj dio od Struga prema Čeljevu je baš nezgodan zbog dosta virova, a i sama rijeka je sve jača kad ide prema Gabeli", zaključio je načelnik Jurković

Drama kojoj su mnogi svjedočili dogodila se oko 12.45 sati, a akcija spašavanja službeno je završena u 13.50 sati.

Prema zadnjim informacijama spašena žena prebačena je u Dom zdravlja zbog detaljnijih pregleda, a njezino stanje je stabilno.

Osim ove intervencije, čapljinski profesionalci su gasili smeće u Tresani, a istog dana na teren su izlazili zbog uklanjanja stabla s ceste u Čeljevu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.