USKORO PREKID ŠTRAJKA Sindikat srednjih škola prihvatio ponudu Vlade ŽZH

USKORO PREKID ŠTRAJKA Sindikat srednjih škola prihvatio ponudu Vlade ŽZH
Arhiva

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj prihvatio je ponudu Vlade ŽZH te bi opći štrajk mogao ubrzo biti prekinut.

Kako je potvrđeno za portal Jabuka.tv iz spomenutog Sindikata, sve zbornice u petak su glasovanjem odlučile prihvatiti ponudu Vlade koju su dobili u četvrtak.

Dobili smo korektnu ponudu. Mi u Predsjedništvu Sindikata ocijenili smo je kao dobru. Štrajk nećemo prekidati dok se ne potpiše kolektivni ugovor, izjavila je krajem prošlog tjedna za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama u ŽZH Jasminka Petric.

Potpisivanje kolektivnog ugovora moglo bi se dogoditi u ponedjeljak, 13. veljače, s obzirom da je 149. sjednica Vlade ŽZH zakazana u 10:00 sati u Širokom Brijegu nakon čega bi predstavnici Sindikata mogli dobiti poziv na potpisivanje. Naknadno smo doznali da je početak sjednice pomaknut u 15:00 sati.

Podsjećamo, prošlog četvrtka Nezavisni sindikat zaposlenih u osnovnim školama u ŽZH donio je odluku o prekidu općeg štrajka te učenici već idu na nastavu.

Opći štrajk prosvjetara u ŽZH počeo je 9. siječnja 2023. godine.