ULOŽENO PREKO 4 MILIJUNA Otvoren moderni vrtić, a mali stanovnici već su uselili

Vrtić Ciciban
Ramski vjesnik

Mališani iz vrtića “Ciciban” u Prozoru prije nekoliko su tjedana dobili svoj novi dom, a vrtić je danas, 23. svibnja 2024. godine, i službeno otvoren na svečanosti koja je upriličena u prostorijama vrtića.

Vrtić u ovom trenutku pohađa 120 djece, a kapacitet je oko 150. Uz četiri vrtićke skupine, u jaslicama su smještene još dvije. Uposleno je 28 djelatnika od odgojitelja, pedagoga, logopeda, asistenta u radu, medicinskog osoblja, spremačica, kuhinjskog osoblja, domara, pravnik do ravnateljice. Tu su i dva vježbenika koji odrađuju svoj pripravnički staž, piše Ramski-vjesnik.ba.

Vrtić Ciciban

Brojni uzvanici iz odgojno-obrazovnog svijeta

Osim mališana, odgojiteljica i ostalog osoblja svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Općine Prozor-Rama na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančevićem. Također, na ovom iznimno važnom događaju za cijeli ramski kraj sudjelovali su i predstavnici Ministarstva prosvjete Hercegovačko-neretvanske županije, ravnatelji predškolskih ustanova iz HNŽ, predsjednica Udruženja zaposlenika predškolskih ustanova Federacije BiH Ljiljana Franjković Kovač, savjetnica za predškolski odgoj i obrazovanje Marina Zelenčić, bivše ravnateljice Dječjeg vrtića “Ciciban” Janja Mlikota i Lidija Šarčević.

Prisutnima se na samoj ceremoniji službenog otvaranja s par riječi obratila ravnateljica Julijana Juričević.

Vrtić Ciciban

“Pozdravljam načelnika dr. Jozu Ivančevića sa suradnicima i vijećnike Općinskog vijeća Prozor-Rama koji su zaslužni što smo danas ovdje, jer naš vrtić nije samo građevina, to je plod ljubavi, brige i zajedništva, svih nas. Hvala vam što ste danas s nama i što ste dio ove predivne priče. Uz vaše povjerenje i našu predanost uvjerena sam da je naš vrtić sada, i da će ostati, mjesto sreće, radosti i nezaboravnih trenutaka za svako dijete koje kroči kroz naša vrata”, kazala je između ostaloga ravnateljica Juričević.

Izgradnja vrtića “Ciciban” za Općinu Prozor-Rama bio je tek jedan od kapitalnih projekata u proteklim godinama. Projekt je ovo na koji su posebno ponosni, jer ima toliko važne krajnje korisnike kao što su djeca i njihovi roditelji. Zgrada je završena u travnju 2024. godine s raspoloživih 1200 metara četvornih. Osim same zgrade spojene su Ulica kralja Tomislava i Splitska ulica, postavljena je svjetlosna signalizacija te izgrađen parking za 30 osobnih automobile i četiri autobusa. U pripremi je izgradnja vanjskog dječjeg igrališta.

Vrtić Ciciban

Vrijednost zgrade i vanjskog uređenja je veća od četiri milijuna KM 

“Dobar dan i lijep pozdrav svima! Poseban pozdrav upućujem vama draga djeco, jer je ovo sve radi vas. Pozdravljam vaše odgojitelje i sve koji rade s vama izravno u odgojnom procesu ili na drugi način kako bi vam boravak u novoj zgradi vrtića bio ugodan. Pozdravljam i sve goste koji su došli na svečani trenutak koji puno znači za našu općinu, djecu i njihove roditelje. Dječji vrtić ‘Ciciban’ osnovan je, i počeo s radom, 1999. godine, a osnivač je Općinsko vijeće Prozor-Rama. Zgrada je bila neuvjetna te smo se borili za osiguravanje sredstava kroz Proračun kako bismo izgradili novu suvremenu zgradu. Zbog sve većeg interesa roditelja koji žele svoju djecu slati u dječji vrtić, dosadašnji kapaciteti su postali pretijesni te se za potrebe vrtića koristio iznajmljeni prostor. Stoga smo u suradnji s Dječjim vrtićem ‘Ciciban’ izvršili potrebne pripreme za izgradnju novih, većih i suvremenih prostorija te raspisali natječaj za izgradnju nove zgrade 24. rujna 2020. godine. Gradilo se prema osiguranim sredstvima i evo danas smo ovdje u vrtiću koji je završen, a djeca su sa svojim odgojiteljima i osobljem nedavno prešla u ovu novu zgradu. Sve je ovo u interesu naše djece, jer volimo Ramu!”, kazao je Ivančević.