UHIĆENE DVIJE OSOBE Službenici FUP-a vršili pretrese u HNŽ

FUP službenici i auta
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su vršili pretrese na području Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) i Sarajevske županije (SŽ) te su uhitili dvije osobe.

''Dana 22. 03. 2023. godine policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Zeničko - dobojske županije (ZDŽ), poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti proveli operativno - taktičku akciju 'Omega' zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela 'lihvarstvo' i produženo kazneno djelo 'ugrožavanje sigurnosti'", priopćeno je iz FUP-e.

Pet lokacija

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Visokom, izvršeni su pretresi na ukupno pet lokacija na području Županije Sarajevo i HNŽ te su prilikom vršenja akcije dvije osobe lišene slobode. Pronađeni su i predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom županijskom tužiteljstvu uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.