Uhićen student informatike: Haker iz Banja Luke ukrao desetke milijuna eura

Mediji iz BiH opširno pišu o mladom inteligentnom kriminalcu o kojemu ne nedostaje zanimljivih podataka. Baka osumnjičenog studenta priča da je brala ljekovito bilje i prodavala ga kako bi unuku "dala za kafu".
Određen pritvor

Kako piše internetski portal vijesti.ba, Plavšić je sa "suučesnicima" s četiri kontinenta skinuo desetke milijuna eura s bankovnih računa diljem svijeta. "Nezavisne" doznaju da je u zajedničkoj akciji FBI-a i MUP-a RS-a u Banja Luci priveden i sin odvjetnice Sofke Osmančević te da je nakon krim obrade pušten.

Plavšiću je nakon uhićenja Osnovni sud u Banja Luci odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi mogao ometati istragu i utjecati na svjedoke.

Portal vijesti.ba piše da trošna obiteljska kuća u banjolučkom naselju Rosulje ni sa čim ne odaje da je upravo u njoj Plavšić radio nešto protuzakonito i tako unosno.

No, navodno je lani bio u Disneylandu, što pokazuje da je mladi student ipak imao nešto više novca nego što su to novinarima ispričali baka i njegovi susjedi.
Normalan mladić

- Vidjeli smo policiju oko kuće i čuo sam da je Dragan uhićen. Radi se o normalnom mladiću koji nije imao problema sa zakonom i nadam se da će nakon ovoga naći normalno zaposlenje - prenose bosanskohercegovački mediji izjave mladićevih susjeda.

Baka je ispričala da njezin unuk nema novca ni za plaćanje studija, ali je dodala da nije baš u najboljim odnosima sa svojim sinom, Draganovim ocem.

- Cijeli sam život sina učila poštenju i da ne krade i tako je i bilo - zaključila je baka.