UBOJSTVO HRVATSKOG RUKOMETAŠA Predao se prvoosumnjičeni na području Skoplja

Denis Toth

Prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se noćas.

"Riječ je o Angelu Georgiovskom. On se predao policijskoj jedinici na području Skoplja, prenosi Index informacije makedonskih medija.

MUP Makedonije raspisao je prije nekoliko dana potjernicu za Georgiovskim, glavnim osumnjičenim za ubojstvo Denisa Tota u noćnom klubu u Skoplju, u noći s četvrtka na petak. 

Do sada je policija ispitala sve osobe koje su se zatekle ispred kluba, kao i vlasnika te osoblje. Prvoosumnjičeni Angelo Georgiovski, koji je u Sloveniji osuđen zbog dilanja droge, još uvijek je u bijegu.

Klementina Letkovska počela se spominjati u medijima nakon objave uznemirujuće snimke trenutka kada je Denis napadnut. Njegovi napadači su ga žestoko tukli dok je bespomoćno ležao na tlu. Navodno je snimka pokazala da je i Letkovska žestoko mlatila Tota i da mu je zadala neke od najžeščih udaraca. Snimka je pokazala da je jedini priseban bio muškarac odjeven u bijele hlače. On je pokušavao pomoći rukometašu i sve je odmaknuo.

Makedonski ministar gospodarstva Krešnik Bekteši potvrdio je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad.

Kasnije se pojavila informacija kako su Klementina Letkovska i jedan od napadača pokušali pomoći Denisu, ali da su pobjegli s mjesta događaja kada su shvatili da je u nesvijesti. Letkovska je navodno od ranije poznavala ubijenog Denisa Tota.

Kronologija slučaja

Tot je jučer pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče. 

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut.

"Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život'', rekla je Mojsova prije nego što je Tot preminuo.

Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je "njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti". 

Da bi istoga dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhićene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

Kako je prije tri dana javila Telma TV, riječ je bila o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se pozvao na izvještaj liječnika sudske medicine. Koban je bio udarac u glavu, pisali su. Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva. U sukob s Totom bile su uključene tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, brzo privedene, a za trećom se traga.