TRAŽI ISPLATU DUGOVANJA Slađan Bevanda pisao ministarstvu financija

Slađan Bevanda
Hercegovina.info

Nakon što je prije nekoliko dana Sindikat policije MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) izdao priopćenje u kojem tvrde kako su prevareni od Vlade HNŽ-a, te kako sredstva namijenjena za isplatu dugovanja odlaze na račune poduzetnika bliskih Vladi, danas je reagirao i ministar MUP-a Slađan Bevanda.

Ministar Bevanda uputio je ministarstvu financija službeni dokument u kojem traži da se pripremi i realizira isplata dugovanja kako je to i navedeno u Odluci Vlade od 25.2.2020. godine

"Dana 2.6.2020. godine po uputama Ureda predsjednika Vlade HNŽ u prostorijama MUP-a održan je radni sastanak s predstavnicima Sindikata policije, na kojem ste i Vi sudjelovali.

Tema sastanka je bila isplata dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama i realizacija Odluke Vlade HNŽ donesene na 119. sjednici od 25.2.2020. godine o isplati 1,5 milijuna KM za sudske presude (1 milijun izvansudske nagodbe i 500.000 KM za isplatu redovitih izvršenja sudskih presuda).

Jedan od zaključaka sastanka je bio da će spomenuta Odluka biti realizirana ovisno o dinamici punjenja proračuna u 6. mjesecu i sagledavaju trenutnog financijskog stanja.

Ukoliko to financijske prilike dozvoljavaju, molimo da se pripremi i realizira isplata dugovanja kako je to i navedeno u Odluci Vlade od 25.02.2020. godine, a u cilju poštivanja dogovora sa Sindikatom policije HNŽ", stoji u zahtjevu ministra MUP-a HNŽ Slađana Bevande.

Slađan Bevanda

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.