SINDIKAT POLICIJE HNŽ Sredstva se usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, prevareni smo

SINDIKAT POLICIJE HNŽ Sredstva se usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, prevareni smo
Hercegovina.info

Upravni odbor Sindikata policije u HNŽ objavio je priopćenje u kojem navode kako su prevareni od strane Vlade HNŽ-a.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nakon što smo priopćenjem od 28.05. javnost upoznali da se u nizu problema koji opterećuju odnose Vlade HNŽ i Sindikata policije kao jedan od prioriteta izdvaja način i dinamika isplate dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama, u kabinetu ministra unutarnjih poslova održan je sastanak predstavnika Vlade i Sindikata policije na kojem je dogovoreno da se najkasnije do sredine lipnja pristupi realizaciji Odluke Vlade HNK od 19.02.2020. godine kojom se odobrava isplata 1 500 000 KM za ove namjene (1 000 000 KM za vansudske nagodbe i 500 000 KM za isplatu redovnih dugovanja).

Iako navedeni iznos ni u kom slučaju ne zadovoljava zahtjeve našeg članstva, realizacija navedenog bi pokazala minimum dobre volje Vlade HNŽ da bar djelomično pristupi rješavanju ove problematike.

Nažalost, do ovog trenutka nije se pristupilo realizaciji dogovorenog. Ako navedenom dodamo da je Skupština HNŽ, unatoč svim apelima Sindikata policije, usvojila Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu u kojem je sredstva za isplatu dugovanja po ovom osnovu umanjila za čak 75 % jasno je da su navedeni postupci doveli do opravdanog nezadovoljstva našeg članstva.

Pošto smo svjedoci kontinuiranog povećanja iznosa sredstava predviđenih u Proračunu koje se, pod krinkom ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, usmjeravaju na račune Vladi bliskih poduzetnika, ukoliko se odmah ne pristupi realizaciji Odluke Vlade HNŽ od 19.02. Sindikat policije će u cilju zaštite interesa i prava svojih članova poduzeti radikalnije mjere o kojima će odlučiti na sjednici Upravnog odbora koja će se održati 08.07.2020. godine", priopćeno je iz Sindikata policije MUP-a HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.