ŽUPNIK PROMATRAO Afganistanac iznosio križ i druge predmete iz crkve jer je kršćanstvo pogrešno

imigranti, Afganistan, Njemačka, provala u crkvu

U Nordhausenu (Tiringija) čovjek iz Afganistana iznio je predmete iz evangeličke crkve Frauenberg. Njegov motiv su vjerski razlozi.

Prema medijskim izvještajima, pastor Klemens Müller promatrao je čin 25-godišnjaka prošlog četvrtka.
 
"Kako je pastor rekao, Afganistanac koji je u Njemačku došao 2015. godine, pred crkvom je već odložio stolice, križ sa zida, pjesmarice i druge predmete s oltara. Kao da su bili spremni da ih netko odnese". kazao je pastor, prenosi Fenix.

Kada je Müller prišao mladiću, on mu je objasnio svoje postupke. Pastoru je rekao da kršćansku vjeru smatra greškom, da je pogrešna i da ne može prihvatiti tu vjeru. Zbog toga se osjećao prisiljenim da “redizajnira” Božju kuću.

Tijekom razgovora, međutim, muškarac nije bio agresivan niti je prijetio, rekao je pastor Müller. Osim predmeta iznesenih vani, migrant je oštetio i namještaj unutra crkve.

Između ostalog, razbio se i Kristov kip na oltarnom križu. Je li razbijen namjerno ili slučajno, više se ne može utvrditi. Alarmirana policija muškarcu je zabranila ulazak u crkvu i podnijela prijavu protiv njega. 
Župan okruga Nordhausena Matthias Jendricke (49) također je komentirao incident:
 
“Najoštrije osuđujem ovaj prijestup s materijalnom štetom. Takvo ponašanje je razlog zašto sam ljetos zamolio da više ne primamo izbjeglice iz Afganistana”, rekao je 49-godišnjak i dodao:

“Većina njih odbacuje našu kulturu. Pogrešno je misliti da se žele dobro integrirati, što još jednom dokazuje ovaj incident.”

Crkvena zajednica protiv 25-godišnjaka želi podnijeti kaznenu prijavu.