Zrakoplov se kod Milana srušio na zgradu: Poginuli svi putnici, među njima i dijete

Zrakoplov se kod Milana srušio na zgradu: Poginuli svi putnici, među njima i dijete
Ansa

Zrakoplov koji je letio prema Sardiniji srušio se na praznu zgradu kod Milana. Poginulo je svih sedam putnika, među njima i dijete te pilot.

Identifikacija tijela i očevid su u tijeku. Kako javlja Rai News, pilot je bio njemački državljanin, a među putnicima je bio jedan francuski državljanin. Zrakoplov je poletio s milanskog aerodroma Linate, a srušio se na području San Donato Milanesea, tek nešto dalje od aerodroma.

U zrakoplovu je bilo 8 ljudi: pilot, kopilot, petero odraslih i jedno dijete. Prema prvim informacijama, radi se o zrakoplovu Pilatus PC-12, koji može primiti do devet osoba. "Zrakoplov je gorio i samo se srušio. Nisu se vidjeli nikakvi manevri pilota, jednostavno se srušio", rekao je jedan od svjedoka koji su vidjeli kako se Piper zabio u zgradu.

Drugi u tom području čuli su eksploziju kad se zrakoplov srušio na zgradu. Na mjestu događaja vidio se plamen i dim, a nekoliko parkiranih vozila se zapalilo, rekli su svjedoci, no nema dojava o drugim žrtvama.

Vatrogasni zapovjednik koji je bio na mjestu događaja rekao je medijima da je identificirano jedno tijelo. Potvrdio je da je zrakoplov skrenuo nakon polijetanja, pa vjeruje da je pilot primijetio neku anomaliju.