ZLOČIN KOJI JE UZNEMIRIO SVIJET Krio se u ormaru bivše djevojke šest sati, čekao da zaspi, pa ju ubio iz ljubomore

ubojstvo,italija,bivša djevojka,nož

Zakariy Atkawi (23) osumnjičen je za ubojstvo bivše djevojke Sofije Castelli u njezinoj kući u predgrađu Milana u Italiji.

Nakon ubojstva skinuo je krvavu odjeću i predao se policiji. Njegovo ispitivanje u policiji trajalo je četiri sata.

Zakarije je osumnjičen da je Sofiji u noći između petka i subote nožem prerezao grkljan dok je spavala. Njih dvoje bili su u vezi tri godine, a on se navodno nije želio pomiriti s prekidom.

Corriere della Sera izvještava da se ranije u petak pojavio u njezinoj kući sa slatkišima, unatoč njihovom prekidu. Znao je da je Sofija sama kod kuće jer su joj roditelji i brat otišli na Sardiniju. Navodno su se posvađali, a Sofija mu je rekla da se više ne želi čuti s njim. Tada je Zacharias iskoristio priliku i potajice uzeo ključeve koji su visili na ulazu.

Uz njihovu pomoć ušunjao se u kuću koju je dobro poznavao i u kojoj je živio više od godinu dana od prvog "zatvaranja" zbog korone. Znao je da je Sofija u gradu s prijateljima. Bio je uvjeren da će je, kad se vrati kući, zateći u društvu muškarca.

Zakarije je bivšu djevojku u kući čekao najmanje šest sati. Uzeo je nož iz kutije i sakrio ga u ormar. Bilo je oko šest sati u subotu ujutro kad je čuo otvaranje vrata.

Sofija se vratila kući s dugogodišnjim prijateljem, čuo ih je kako se smiju, šale i razgovaraju o drugim ljudima.

"Čuo sam da pričaju o dečkima i naljutio sam se", priznao je osumnjičenik na ispitivanju.

Zakarije je čekao da Sofija i njen prijatelj zaspu, svaka u svojoj sobi. Sofiju je ubio na spavanju, a njen prijatelj nije ništa primijetio do dolaska istražitelja.

Nakon ubojstva, Zakarije je policiji priznao što je učinio.

Obdukcija je zakazana za četvrtak, a policija se nada da će kamere otkriti više detalja. Sofijin telefon poslan je na vještačenje kako bi se utvrdilo je li prethodnih dana primala prijetnje.