VIDEO  Ukrajinci slavili s vojnicima u Hersonu, snimke se šire društvenim mrežama, a jedan video posebno je emotivan

Slavlje u Hersonu
Screenshot

Društvenim mrežama šire se snimke koje prikazuju ukrajinske građane i vojnike kako slave u Hersonu nakon što su ruske snage bile prisiljene napustiti svoje položaje u gradu i povući se preko rijeke Dnjepar.

Ukrajinske trupe u petak ujutro ušle su u Herson , ključni grad koji je pao u ruke Rusije u prvim danima rata, ali ga ponovno preuzimaju ukrajinske oružane snage. 

"Herson se vraća pod kontrolu Ukrajine", rekla je ukrajinska obrambena obavještajna agencija u priopćenju, dodajući da su rute za povlačenje ciljane i da će "svaki pokušaji suprotstavljanja Oružanim snagama Ukrajine biti zaustavljeni".

Ovaj razvoj događaja uslijedio je nakon javne izjave o povlačenju od strane ruskih vojnih čelnika, posebno šefa ruske obrane Sergeja Šojgua i zapovjednika ruskih snaga u Ukrajini generala Sergeja Surovikina, izazvanog velikim napredovanjem ukrajinske vojske na bojnom polju.

Na jednom videu iz Hersona čuje se kako Ukrajinci skandiraju "Slava Ukrajini! Slava herojima! Slava naciji! Smrt neprijateljima! Ukrajina iznad svega! Ukrajina iznad svega!''

Skupina se okupila na gradskom trgu u Hersonu, gdje se sada vijore ukrajinske zastave.Sadržaj se učitava...

Drugi video koji je objavio Kyiv Independent na Twitteru prikazuje okupljenu masu, od kojih mnogi nose ukrajinske zastave, dok skandiraju "Herson je Ukrajina! Slava Ukrajini! Slava herojima!"Sadržaj se učitava...

I u trećem videu vidi se okupljena gomila koja uzvikuje ''AFU'' što se odnosi na Oružane snage Ukrajine. Sadržaj se učitava... 

Ukrajinska vojska objavila je emotivan video posvećen oslobođenju Hersona u kojem navodi kako se stanovnici Hersona nikad nisu predali ruskim okupatorima, te podsjeća da su Ukrajinci u Hersonu prosvjedovali protiv ruske okupacije.

"Mi nismo nikad odustali od njih. Jedan narod, jedna zemlja, jedna borba. Koliko god da bude potrebno", navodi se u videu u kojem se prikazuju kadrovi mještana Hersona kako s radošću dočekuju osloboditelje.

"Zato će Ukrajina pobijediti", navodi se. Sadržaj se učitava...