FOTO  UKRAJINA Oteo autobus s putnicima pa tražio ispunjenje neobičnog zahtjeva

Otmica autobusa u Ukrajini
Twitter

Talačka kriza u gradu Lutsku na zapadu Ukrajine nakon više sati pregovora privedena je kraju. Tamošnji ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov na Twitteru je objavio slike napadača kako leži na zemlji. Policija je nakon višesatnih pregovora upala u autobus.

Navodi se kako nitko od taoca nije ozlijeđen. Nešto prije nego što su svi oslobođeni, otmičar ih je oslobodio troje: jednu stariju ženu, tinejdžera i trudnicu, objavila je policija, prenosi Index.

Predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelensky ispunio je čudan zahtjev otmičara i na internetu objavio snimak u kojem kaže da svi trebaju pogledati film "Zemljani" iz 2005. godine.

Njih trinaest koji su ostali u autobusu oslobođeni su u operaciji posebnih policijskih snaga, objavljeno je u priopćenju službi sigurnosti. Otmičar se predao policiji, rekao je za agenciju France presse jedan izvor iz ukrajinske policije.

Ovaj je otmičar već osuđivan za kaznena djela i ima povijest duševnih poremećaja, rekli su dužnosnici. Ministar unutarnjih poslova Anton Geraščenko je kazao da postoji knjiga koju je napisao otmičar Maxim Krivoš i koja se može naći online, a naslov joj je 'Filozofija kriminala'.

Citirao je ulomak iz knjige: "Ispravljaju me 15 godina, no nisam ispravljen, vjerojatnije suprotno, postao sam više onaj koji jesam." On je kazao da je Krivoš osuđen dva puta i da je proveo 10 godina u zatvoru.