Uhvaćena dva nova signala u potrazi za nestalim Boeingom 777

Malaysia Airlines, nestali zrakoplov, nesreća zrakoplova, malezija, malezija, nestanak zrakoplova, misterij, Boeing 777, misterij, telefon, zrakoplov, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, Malaysia Airlines, Komunikacijski sateliti, potraga, Potraga za zrakoplovom, pilot, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, pad, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, Boeing 777, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, nestanak, misterija, Boeing 777, zrakoplov, malezija, guma, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak zrakoplova, istina, Boeing 777, nestanak, istina, nestanak zrakoplova, sabotaža, otmica, Boeing 777, žena, Malaysia Airlines, zrakopolov, Malaysia Airlines, avion, nesreća, zrakoplov, nestanak, Malaysia Airlines, MH17, Malezijski zrakoplov, zračni raketni sustav, sustav BUK, Malaysia Airlines, MH17, Veleposlanstvo Ruske Federacije
Mornarički brod uhvatio je dva nova signala u potrazi za nestalim Boeingom 777, a pretpostavlja se kako se radi o signalima iz crnih kutija. Novi uhvaćeni signali, okarakterizirani su kao 'ohrabrujući' razvoj događaja u potrazi za nestalim zrakoplovom, prenosi Sky News.

Podsjetimo, australski brod Ocean Shield prvi put je uhvatio signal u subotu navečer te u nedjelju ujutro, no nakon toga ih je izgubio.

Potraga za MH370 ruši rekorde!

Koordinator potrage Angus Houston rekao je kako je isti brod signale ponovno uhvatio u utorak popodne i kasno navečer. Analiziranjem signala od prije par dana, zaključeno je kako su bili stabilni, prepoznatljivi i jasni te u obliku pulsa, na taj način indicirajući da se radi upravo o crnoj kutiji.

"Analitičari vjeruju kako su signali u skladu sa specifikacijama i opisom snimača podataka u letu. Ne radi se u prirodnim signalima. Dolaze od stvari koju je napravio čovjek", ističe Houston.

Prema tim novim signalima, potraga bi se mogla i dodatno susziti na znatno manji prostor na južnom dijelu Indijskog oceana te otovoriti i potragu putem bespilotne podmornice, koja bi mogla početi tražiti i sam zrakoplov, odnosno njegove dijelove na dnu oceana.

Houston je na kraju izrazio optimizam u oko pronalaska ostataka zrakoplova u ne tako dalekoj budućnosti.

dnevnik.hr