UBOJSTVO U NJEMAČKOJ Hrvat uhićen nakon velike potjere, prije dva dana usmrtio je mladića

Njemačka uhićenje
Ilustracija/AFP

Hrvatski državljanin (27) uhićen je zbog ubojstva, navodi se u zajedničkom priopćenju za javnost ureda državnog odvjetnika u Tübingenu i sjedišta policije u Reutlingenu, piše Fenix Magazine.

Nakon ubojstva u četvrtak (23. ožujka 2023.) u Starom botaničkom vrtu policija je uhitila 27-godišnjaka. Sumnja se da je 23-godišnjaka, za kojeg policija ne navodi nacionalnost, tako teško ozlijedio da je nedugo nakon toga podlegao ozljedama u klinici.

Kako je Fenix-magazin već pisao, dvojica muškaraca su se oko 17 sati verbalno posvađali, pri čemu je osumnjičeni 27-godišnjak navodno nožem ubo 23-godišnjaka.

Unatoč velikoj potjeri koja je odmah pokrenuta, 27-godišnjak je isprva uspio pobjeći.

Istražni tim od 20 članova osnovan u Uredu kriminalističke policije u Tübingenu uporno je radio na rješavanju zločina. Procijenjen je i slikovni materijal koji su svjedoci stavili na raspolaganje policiji. Tijekom petka 27-godišnjak je identificiran kao osumnjičenik te su ga navečer, oko 21 sat, bez otpora uhitili specijalci iz sjedišta policije na kućnoj adresi u Tübingenu. U njegovom su stanu pronađeni i osigurani dokazi, uključujući i dijelove odjeće koju je navodno nosio za vrijem počinjenog zločina. U četvrtak navečer u blizini mjesta zločina pronađen je nož. Još se istražuje je li to oružje kojim je počinjeno ubojstvo.

Muškarac, koji je policiji poznat po kaznenim djelima vezanim uz nasilje i drogu, trenutačno koristi pravo odbijanja svjedočenja. Stoga istrage o točnoj pozadini spora još uvijek traju. Posebno se provjerava postoji li povezanost s kaznenim djelom povezanim s drogom. Žrtva je također poznata policiji zbog trgovine drogom.

Na zahtjev državnog odvjetništva u Tübingenu, optuženik, koji je hrvatski državljanin, u subotu će biti izveden pred istražnog suca.