UBIO SE U ZATVORU Trostruki ubojica iz BiH oduzeo sebi život u austrijskom zatvoru

Alen Rizvanović

Austrijsko ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je trostruki ubojica Alen Rizvanović počinio samoubojstvo u zatvoru, ali nije željelo davati dodatne informacije.

Kronen Zeitung piše kako je beživotno tijelo 33-godišnjeg Rizvanovića pronađeno u subotu ujutro u samici u zatvoru Stein.

Rizvanović je 20. lipnja 2015. u Grazu u pješačkoj zoni automobilom usmrtio tri, a ozlijedio 36 osoba. Postoje i snimke na kojima se vidi kako su pješaci očajnički pokušavali izbjeći nalet automobila. Nakon krvavog pohoda Rizvanović je izašao iz vozila te počeo napadati ljude i prijetiti im nožem, a policija ga je nedugo nakon toga uhapsila.

Policija je ubrzo nakon napada isključila terorizam kao mogući motiv napada i pripisala ga psihičkoj bolesti. Unatoč tome, utvrđeno je da ne postoji razlog za njegovo smještanje u specijaliziranu ustanovu, nego je poslan u zatvor. Rizvanović, koji je bio profesionalni vozač, i ranije je bio sklon nasilju te je nedugo prije krvavog pohoda izbačen iz obiteljskog doma uz zabranu pristupa obitelji.

Sudilo mu se za trostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva čak 108 osoba koje su mu se toga kobnog dana našle na meti. Tri mjeseca nakon napada osuđen je na doživotni zatvor. Inače, Rizvanović se s roditeljima u Austriju preselio iz ratne Bosne 1993. godine, u dobi od četiri godine.

Alen Rizvanović

Napadač u Grazu 26-godišnji Alen Rizvanović

On je u međuvremenu uzeo austrijsko državljanstvo i odrekao se državljanstva BiH. Kako prenosi Federalna televizija Rizvanović je rođen 1989. godine, a živi u mjestu Kalsdorf kod Graza. BHT1 prenosi…