FOTO/VIDEO  U Ankari 34 mrtvih i 125 ranjenih

osude terorističkog napada,  na jugoistoku Turske, PKK, turska vojska, Ankara, teroristički napad, Turska

Mehmet Muezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 ozlijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju. Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača, dodao je.
Ministar unutarnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti u ponedjeljak, kada se dovrši istraga.
Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.
Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.
Terorističke organizacije napadaju nevine civile, jer gube u borbi protiv naših snaga sigurnosti, istaknuo je Erdogan i dodao da je Turska postala ciljem terorista zbog nestabilnosti u regiji posljednjih godina.
Očevici prenose da se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od 2,5 kilometra, a gust oblak dima uzdizao se nad središtem grada.
Područje blizu zgrade suda i ministarstava pravosuđa i unutarnjih poslova bilo je prepuno ljudi kada je eksplozija odjeknula u 18.43 sati po lokalnom vremenu, objavila je državna televizija TRT.
Televizija navodi da je autobomba eksplodirala uz autobus s 20 putnika, blizu parka Guven u četvrti Kizilay.
Vlada tvrdi da su napad 17. veljače u Ankari, u kojem je poginulo 29 ljudi, izveli kurski militanti. Taj se napad dogodio blizu vojne baze, parlamenta i drugih vladinih ustanova.
Militanti Islamske države izveli su od lipnja 2015. najmanje četiri bombaška napada u Turskoj.
Napade na vladine institucije i NATO u prošlosti su izvodile i lokalne džihadističke skupine te ljevičarski radikali.