Trajkovski ubijen vojnim avionom?

Predsjednik Trajkovski, osobe u njegovoj pratnji i članovi posade poginuli su 26. veljače 2004. godine u avionskoj nesreći nedaleko od Mostara, prenio je radio Slobodna Europa.

Odvjetnik Pančevski, koji je u ovom procesu od početka zastupa interese obitelji poginulih u avionu u utvrđivanju stvarnih uzroka ove tragedije, iznio je teške optužbe za koje navodno ima i dokaze:

"Avion predsjednika Trajkovskog oborio je vojni avion. Poslije pada letjelice, mobilna vojna jedinica je ubila predsjednika, njegove savjetnike i članove posade i zapalila ih napalmom. Za ovu tezu postoje mnogobrojni dokazi", tvrdi odvjetnik Pančevski.

Među dokazima su, kako navodi, svjedočenja mještana u oblasti u kojoj se srušio avion, a koja se razlikuju od službene vrzije.

Prema riječima odvjetnika, postoji satelitski snimak, i to na dva svjetska jezika, ljudi koji čestitaju na pogotku aviona, te videozapis kako je atentat izvršen, prenosi Radio Slobodna Europa.

Prema službenoj verziji avion u kome je bio predsjednik je bio ispravan i nesreća kod Mostara se dogodila zbog greške pilota, mada se već godinama mogu čuti razne spekulacije oko pogibije Trajkovskog.