TEŠKE KRAĐE Među uhićenima i državljanin BiH koji je 'radio' s kamp kućicama

Lisice na rukama uhićenje
Ilustracija

Pripadnici francuske žandarmerije uhitili su državljanina Bosne i Hercegovine. Osumnjičen je da je ukrao desetine kamp kućica, a one koje nije uspio ukrasti, potpuno je opustošio.

Samo uhićenje je rezultat višemjesečne istrage francuske policije u Gornjim Alpima, departmanu na jugoistoku Francuske. Riječ je o kompleksnom slučaju, a pored bh. državljanina, privedeno je još nekoliko pojedinaca koji su djelovali zajedno s njim, piše 'Dnevni avaz'.

Žandarmi iz dvije brigade su nekoliko mjeseci istraživali bandu koja se namjenski usmjerila na kamp kućice.

Nekoliko tjedana nakon pokretanja istrage, dva vozila su pronađena u Njemačkoj, ali potpuno prerađena i renovirana. Imali su i nove, lažne registarske tablice, prenose 'Nezavisne novine'.

O tome koliko je ova praksa bila rasprostranjena svjedoči i podatak da ova banda djeluje još od travnja, 2022. godine, ali je bilo teško ući im u trag.

Proteklih dana, izvršeno je nekoliko uhićenja u regionu Montpelliera, a uhićen je već pomenuti državljanin BiH, kao i njegova supruga, državljanka Srbije. Izveden je pred istražnog suca, određen mu je pritvor i sproveden je u pritvorsku jedinicu.