TALAČKA KRIZA U autobusu iz Njemačke za Srbiju čuo glasove pa zarobio putnike i vozače

Autobus Njemačka talačka kriza
Bild

Talačka kriza u Njemačkoj, u autobusu prijevoznika 'Lasta' iz Beograda je, poslije nekoliko sati uspješno okončana, a napadač je uhićen, prenosi Bild. Na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd srpskog prijevoznika, u utorak oko 17:30 sati, došlo je do napada na putnike i vozače. 

Kako se navodi, u autobusu koji je išao za Munchen je bilo 14 ljudi, a do incidenta je navodno došlo poslije rasprave tijekom koje su muškarac i žena ozlijeđeni. Osumnjičeni za napad je, navodi se, uzvikivao konfuzne stvari, prenosi Telegraf.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se, navodi Tanjug, zove Fahrudin Kahrović, fizički je nasrnuo na dva putnika. On je ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika. U međuvremenu su, navodi Tanjug, vozači izašli iz autobusa, a napadač je ostao sam. Kako navodi Reuters, napadač je u međuvremenu i uhićen.

"Oružje još uvijek nije pronađeno, ali autobus se još pretražuje", navodi policija. Detonacije koje su se čule bile su u sklopu izvedenog napada da bi pripadnici policije ušli u autobus.

Vozači tvrde da je Kahrović rekao kako je dobio poruku od Allaha da mora napasti putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut, prenosi Telegraf. Njemačka policija je u suradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom bila u kontaktu sa jednim od vozača, koji su bili zatvoreni u autobusu sa napadačem.

Njemački Bild naveo je ranije da je bila u pitanju talačka kriza, ali i da su se čule tri detonacije. Pregovarači njemačke policije su bili na mjestu događaja i pokušavali su riješiti nastalu situaciju. Policija je na mjesto događaja došla u velikom broju, a među njima su bili i pripadnici specijalne jedinice SEK.