STRATEŠKA LOKACIJA Velike borbe za aerodrom Hostomel nadomak Kijeva, preko tisuću mrtvih u sukobima

Rusija, ukrajina, ratni zločin

Rusko ministarstvo obrane kažu da su ruske snage zauzele aerodrom Hostomel kod Kijeva.

Kako kažu ukrajinske vlasti, Rusi su na aerodrom poslali 200 helikoptera te vojsku.

"Oko 200 ruskih helikoptera sudjelovalo je u operaciji napada na zračnu luku, koja je poznata i kao zračna luka Antonov, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane", a prenosi Index.

Ministarstvo tvrdi da je ubijeno 200 vojnika iz ukrajinskih specijalnih jedinica, dodajući da ruskih gubitaka nije bilo, prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.

Ministar oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva James Heappey rekao je zastupnicima u Donjem domu da je od početka jučerašnje invazije ubijeno 450 ruskih vojnika i 194 Ukrajinca, uključujući 57 civila.

Značajno je skočio broj stradalih civila.

Heappey je također rekao da se vojnici Ujedinjenog Kraljevstva šalju u NATO saveznicu Estoniju ranije nego što je planirano - i da je ukupno 1000 vojnika u pripravnosti kako bi pomogli susjednim zemljama oko izbjeglica.

Rusko ministarstvo obrane kaže da su njihove snage opkolile grad Černihiv, koji se nalazi oko 150 km sjeverno od glavnog grada Kijeva

"Blokiranje grada Černihiva je završeno", rekao je glasnogovornik Igor Konašenkov za Interfax.

Također je rekao da su preuzimajući kontrolu nad ključnim aerodromom Hostomel u blizini Kijeva ruske snage "uništile" 200 ukrajinskih specijalnih snaga.

Kao što smo ranije rekli, nismo čuli priču ukrajinske vojske o borbama na aerodromu Hostomel.