VIDEO  SNAŽAN UKRAJINSKI NAPAD Pogođena krimska luka Feodosija, zapovjednik Oleščuk čestitao na filigranskom poslu

Feodosija Krim

Ukrajina je izvela zračni napad na krimsku luku Feodosiju, rekao je zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga, nakon što je guverner Krima, kojega su postavile ruske vlasti, rekao da je napad izazvao požar u lučkom dijelu grada.

Zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk objavio je na Telegramu da je u napadu uništen važan brod ruske mornarice, desantni brod Novočerkask, ali za to nije pružio dokaze.

"Ruska flota je sve manja i manja! Hvala pilotima zrakoplovstva i svima koji su sudjelovali u filigranskom poslu!" rekao je Oleščuk.

Rusija potvrdila da je pogođen njen ratni brod

Rusija je potvrdila da je jedan od njezinih ratnih brodova oštećen u Crnom moru tijekom napada Ukrajine.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je pogođen veliki desantni brod Novočerkask. Pogodio ga je, navode, ukrajinski zrakoplov koji je nosio navođene projektile.

Rečeno je da lučke transportne operacije funkcioniraju normalno nakon što je područje bilo zatvoreno tijekom gašenja požara.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja navodno prikazuje veliku eksploziju u području luke.

Ubijena jedna osoba

U napadu je ubijena jedna osoba, rekao je šef Krima Sergej Aksjonov, kojeg je postavila Rusija. Dodao je da je oštećeno šest objekata te da je manji broj ljudi prebačen u centre za privremeni smještaj.

Ranije u utorak Sergej Aksjonov, ruski guverner Krima, rekao je samo da je ukrajinski napad rezultirao požarom u području gradske luke koji je odmah lokaliziran.

"Sve relevantne hitne službe su na licu mjesta", objavio je Aksjonov na Telegramu.

"Stanovnici nekoliko kuća će biti evakuirani", dodao je.

I na Telegram računima nekoliko ruskih medija pojavile su se snimke koje prikazuju snažnu eksploziju i vatru iznad lučkog područja.

Rusija je 2014. anektirala Krim, koji je međunarodno priznat kao dio Ukrajine.