SAMO ĆU 5 MINUTA, ETO ME Papa Franjo "izletio" iz kuće da bi kupio CD kod prijatelja

SAMO ĆU 5 MINUTA, ETO ME Papa Franjo "izletio" iz kuće da bi kupio CD kod prijatelja

Papa Franjo, ljubitelj klasične glazbe, iskrao se u utorak navečer iz Vatikana i posjetio svoje stare prijatelje koji drže prodavaonicu glazbenih kompantnih diskova u Minervinoj ulici te je ondje kupio jedan CD. 

"Posjet je trebao ostati privatan i tajan, no Javier Martinez-Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports slučajno se ondje zatekao te ga je snimio svojim telefonom i fotografiju objavio na Twitteru", prenosi Hina.

U trgovini StereoSound nasuprot Panteonu Franjo se zadržao nešto više od 10 minuta. Glasnogovornik Vatikana je rekao da je papa onamo otišao blagosloviti trgovinu jer je nedavno obnovljena.

Martinez-Brocal je Reutersu rekao da su mu vlasnici trgovine otkrili kako su se s Franjom sprijateljili prije mnogo godina dok je još bio nadbiskup Jorge Mario Bergoglio, a potom i kardinal.

Običavao je navratiti u StereoSound da bi ondje kupio ploče ili nosače zvuka s klasičnom glazbom dok je u Rimu boravio zbog crkvenih poslova. Tada je odsjedao u obližnjoj rezidenciji za gostujuće svećenike.

Otkrili su i da su papi dali CD s klasičnom glazbom, no odbili su biti konkretniji. Poznato je da Franjo voli Beethovena, Mozarta i Bacha, ali i tango glazbu svoje rodne Argentine.

Na videosnimci se vidi papa kako zaobilazi blindirane automobile dok napušta trgovinu i ulazi u bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

Ovo nije prvi put da Franjo posjećuje neku rimsku trgovinu. 2015., dvije godine nakon ustoličenja naručio je nove naočale od jednoga rimskog optičara. Trebale su mu biti dostavljene u Vatikan, no odlučio je po njih otići sam.