Rusija na crnu listu uvrstila brojne EU dužnosnike, vojne i javne ličnosti ...

Vladimir Putin papiri

Rusija je priopćila u četvrtak da je značajno proširila broj dužnosnika Europske unije, zastupnika, javnih ličnosti i novinara kojima zabranjuje ulazak u Rusiju jer su navodno odgovorni za sankcije i jačanje antiruskih osjećanja.

"Restrikcije se odnose na najviše čelništvo Europske unije, među kojima su brojni europski komesari i čelnici vojnih struktura EU, kao i ogromna većina članova Europskog parlamenta koji promoviraju antirusku politiku", navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

EU, Sjedinjene Države i brojne druge zapadne zemlje uvele su široke ekonomske i političke sankcije Rusiji, nekim ruskim medijima i uglednim ili bogatim Rusima, i odgovoru na rusku invaziju na Ukrajinu pokrenutu 24. veljače.

Moskva je priopćila da je stavila na crnu listu predstavnike nekih država članica EU kao i javnih ličnosti i novinara za koje tvrdi da su 'osobno odgovorni za promoviranje nelegalnih antiruskih sanckcija, poticanje rusofobičnih osjećaja i kršenje prava i sloboda ruskog govornog stanovništva', prenosi Reuters.