PRKOS RUSKIM NAPADIMA Božićna drvca u Kijevu bit će postavljena bez lampica

PRKOS RUSKIM NAPADIMA Božićna drvca u Kijevu bit će postavljena bez lampica
Twitter

Kijev planira postaviti božićna drvca, bez lampica, po cijelom oštećenom gradu i tako iskazati prkos ruskim napadima na infrastrukturu zbog kojih dijelovi grada ostaju bez struje, rekli su dužnosnici.

"Nitko neće otkazati Novu godinu i Božić, u gradu bi trebala biti prisutna atmosfera dočeka", izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko u intervjuu za novinsku agenciju RBC-Ukrajina, prenosi Hina.

"Ne možemo dopustiti Putinu da nam ukrade Božić", poručio je Kličko.

Sergej Kovalenko, glavni izvršni direktor tvrtke YASNO, koja opskrbljuje Kijev električnom energijom, objavio je na svojoj Facebook stranici da će zbog uštede električne energije drvca biti bez iluminacija i vijenaca.

"Bit će to energetski najodgovornija novogodišnja i božićna drvca, ali svejedno za sve nas", napisao je Kovalenko.

Kličko je rekao da neće biti masovnih okupljanja ni koncerata - uobičajenih na dočeku Nove godine. Gradske tvrtke sponzorirat će drvca u cijelom Kijevu, uključujući i na Sofijskom trgu u starom dijelu grada.

“Posebno će biti postavljena božićna drvca koja će podsjećati našu djecu na novogodišnje raspoloženje”, rekao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija gađa raketama ukrajinsku energetsku infrastrukturu od početka listopada, a komunalne službe bore se da uspostave opskrbu električnom energijom u glavnom gradu.

U gradu koji je prije rata imao 2,8 milijuna stanovnika, po zimskoj hladnoći traje borba s prekidima u opskrbi električnom energijom i centralnim grijanjem.