PREKRETNICA U UKRAJINI Eksplodirao kamion, srušen Krimski most, a onda se zapalio i vlak sa cisternama

Eksplozija Kirmski most
Daily mail

Na Krimskom mostu jutros je eksplodirao kamion, usljed čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vlaku koji je u tom trenutku tuda prolazio, prenose agencije.

U priopćenju ruskog Nacionalnog antiterorističkog komiteta navodi se da je kamion eksplodirao danas u 6:07 sati na drumskom dijelu Krimskog mosta, nakog čega su se zapalile cisterne s gorivom na vlaku koji je prometovao u smjeru Krimskog poluotoka, prenosi Fena.

Usljed eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva drumska dijela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Rusija je objavila da su u ovoj eksploziji poginule tri osobe.

Eksplozija Kirmski most

U priopćenju objavljenom putem ruske državne novinske agencije, vlasti su rekle: "Na Krimskom mostu poginuli su putnici osobnog automobila koji je vozio pored eksplodiranog kamiona, tijela muškarca i žene izvađena su iz vode."

"Istragom su utvrđeni podaci o kamionu koji je dignut u zrak na Krimskom mostu, a protiv vlasnika, stanovnika Krasnodarskog teritorija, pokrenute su istražne radnje u mjestu njegovog prebivališta", naveo je Istražni odbor.