PORAST BROJA MRTVIH U POKOLJU 38 ubijenih u napadu bivšeg policajca na vrtić

Tajland vrtić ubojstvo
Reuters

Najmanje 38 osoba je ubijeno u masovnoj pucnjavi na sjeveroistoku Tajlanda, izjavio je glasnogovornik policije za Reuters. Do pucnjave je došlo u dječjem vrtiću u Nong Bua Lamphuu.

Policija je priopćila da su među ubijenima i djeca te da je počinitelj bivši policajac. Ubojica je na kraju počinio samoubojstvo u svojoj obiteljskoj kući. Tajlandska policija dala je više detalja o masakru, prenosi Index.

"Nakon pregleda mjesta zločina otkrili smo da je počinitelj pokušao provaliti u vrtić i da je uglavnom koristio nož kako bi počinio zločin, ubivši nekoliko male djece, dok ih je nekoliko preživjelo", rekao je šef tajlandske nacionalne policije Damrongsak Kittiprapat.

"Tada je izašao i počeo pištoljem i nožem ubijati svakoga koga je sreo na putu sve dok nije stigao svojoj kući. Opkolili smo kuću i tada smo otkrili da je počinio samoubojstvo", rekao je.

Šef policije rekao je da je osumnjičenik u jutro napada imao sudsko ročište vezano uz optužbe za posjedovanje droge. "Nije prestao s konzumiranjem droge kada je izašao iz zatvora. Moguće je da je halucinirao i bio pod stresom pa je počinio zločine. Počeo je s dječjim vrtićem, a zatim je nastavio sa zločinima u svom domu", rekao je Kittiprapat.

Sutra će tajlandski premijer Prayut Chan-o-cha otputovati u pokrajinu Nong Bua Lamphu kako bi se sastao s obiteljima žrtava masakra, navodi se u priopćenju iz ureda premijera. Ured premijera također je priopćio da će zemlja sutra istaknuti zastave na pola koplja.

Napadač Panya Khamraba uhićen je u siječnju zbog posjedovanja metamfetamina, a nekoliko sati prije napada na vrtić pojavio se na sudu pod optužbom za posjedovanje droge, izvijestila je tajlandska policija. Presudu je trebao čuti u petak, ali je ubio sebe i svoju obitelj dok je policija nakon napada tragala za njim.

Djeca su ubijena u snu, javlja Sky News. Napadač je provalio u sobu u kojoj su djeca spavala. Prije toga je ubio 5 zaposlenih, uključujući i učiteljicu koja je bila u osmom mjesecu trudnoće.