MASAKR Bivši policajac uletio u vrtić i ubio 35 osoba, od kojih 23 djece

Tajland ubojstvo vrtić
Viral press

Bivši policajac naoružan pištoljem i nožem upao je u četvrtak u vrtić na sjeveroistoku Tajlanda, ustrijelivši najmanje 35 osoba, uključujući djecu, prije nego što je ubio sebe i svoju obitelj, priopćila je policija.

Napadač, naoružan sačmaricom, pištoljem i nožem, otvorio je vatru na vrtić u pokrajini Nong Bua Lam Phu oko 12:30 sati, (05:30 GMT) prije nego što je vozilom pobjegao s mjesta događaja, priopćila je policija.

"Broj mrtvih u pucnjavi je najmanje 35 osoba", rekao je glasnogovornik ureda tajlandskog premijeraAnucha Burapachaisri.

Policijski pukovnik Jakkapat Vijitraithaya, iz pokrajine u kojoj se dogodio napad, identificirao je napadača kao Panyu Khamraba, policijskog potpukovnika za kojeg je rekao da je otpušten iz policije prošle godine zbog upotrebe droga.

Jakkapat je rekao da je među mrtvima 23 djece, u dobi od dvije do tri godine, prenosi Index. Masovno ubojstvo dogodilo se manje od mjesec dana nakon što je vojni časnik ubio dvojicu kolega u vojnoj bazi za obuku u glavnom gradu Bangkoku.

Kako prenosi Daily mail, među ubijenima je i trudnica u osmom mjesecu trudnoće, a koja je bila jedna od vaspitačica u vrtiću. Počinitelj ovog masakra je na kraju ubio svoju suprugu, zatim sina i presudio je sebi. Djeca u vrtiću u trenutku pokolja su bila na spavanju.

Kako navode mediji, ubojica je došao u vrtić i tražio je svoje dijete. U vrtić je došao uzrujan, a još više se uzrujao kada nije mogao pronaći svoje dijete, te je započeo pucnjavu.

Policija je došla do kuće ubojice, ali tamo je također zatečen strašan prizo. Automobil kojeg su koristili bio je zapaljen, a cijela obitelj je u unutrašnjosti kuće pronađena mrtva.

Prema pričanju jedne od vaspitačica koja je preživjela ovaj strašan događaj, ubojica je u zgradi bio duže vrijeme, te je iz vatrenog oružja ubio nekoliko članova osoblja. Potom je uzeo nož i zaklao je veliki broj djece, tako što im je prerezao vrat.