PODRŠKA ISLAMSKOJ DRŽAVI Muškarac porijeklom iz BiH optužen za pružanje materijalne pomoći ISIS-u

islamska drzava, ISIS
Screenshot/Youtube

Američko Ministarstvo pravosuđa priopćilo je kako je bosansko-američki državljanin Mirsad Hariz Adem Ramić (31), koji ima prebivalište u američkoj saveznoj državi Kentucky, optužen za podršku Islamskoj državi (ISIS).

Federalni sud u Kentuckyju otvorio je u ponedjeljak optužnicu koja optuženog Mirsada Hariza Adema Ramića (31) zajedno sa još dvojicom njegovih pomagača tereti za pružanje materijalne podrške Islamskoj državi (ISIS), prenosi Reuters.

Ramić, koji je nedavno deportiran u Sjedinjene Američke Države, i dvojica njegovih sudionika napustili su Sjedinjene Američke Države 3. lipnja 2014. i otišli u Istanbul kako bi podržali Islamsku državu, priopćilo je ministarstvo pravosuđa pozivajući se na sudske dokumente.

Sva trojica su se potom uputila u turski grad Gaziantep u blizini granice sa Sirijom, a odatle su prešli granicu i pridružili se Islamskoj državi, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Ramić je navodno boravio u kampu Islamske države, gdje je dobio oružje i obuku za korištenje automatske puške AK-47, stoji u priopćenju američkog Ministarstva pravosuđa koje prenosi Reuters.