ODALE IH TENISICE I TRENIRKA Dvojica muškaraca iz BiH uhvaćena u ilegalnom radu u Njemačkoj

brza vožnja, ilegalni radnici, Njemačka, radne dozvole, radnici iz BiH

Carinici odjela financijske kontrole protiv rada na crno u Stuttgartu u ponedjeljak, 23. svibnja nisu morali izlaziti na teren kako bi okončali dva slučaja ilegalnog zapošljavanja stranaca.

Službenici su provjerili radne odnose dvojice radnika koji su bili zauzeti demontažom starog protupožarnog sustava u zgradi carinarnice na istoku Stuttgarta.

Tijekom provjere pokazalo se da su dvojica muškaraca došli iz Bosne i Hercegovine i da imaju samo radne dozvole važeće u Sloveniji.

Muškarci od 32 i 26 godina morali su odmah prestati s radom i dobili su nalog za izlazak iz zemlje od službenika državne policije. Carina vodi istragu protiv slovenskih poslodavaca muškaraca koji su dobili posao podizvođača u zgradi koju je unajmila Glavna carinarnica.

“Trenutno se u poslovnoj zgradi odvija veliki broj fizičkih radova. Budući da su dvojica radnika privukla pažnju svojom radnom odjećom, koja se sastoji od trenirki i tenisica, to je bio očigledan znak za spontanu kontrolu “, objašnjava glasnogovornik glavnog carinskog ureda u Stuttgartu, Thomas Seemann, javlja Fenix-magazin.de.


Ilegalno zapošljavanje stranaca važno je pitanje za carinu u Stuttgartu, posebno u građevinskoj industriji. Službenici su u travnju otkrili samo na jednom građevinskom projektu u Stuttgart-Zuffenhausenu 20 ilegalno zaposlenih.