OD NASILNIKA DO ŽRTVE Učenik koji je izmaknuo stolicu profesorici pokušao se ubiti

Profesorica učenici Trstenik
Screenshot

Otac učenika N.Ž. (17), koji je izmaknuo stolicu profesorici 9. studenog u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao izvršiti samoubojstvo, saznaju 'Novosti' iz više izvora.

Kako je prijavljeno, učenik, kojega procesuira Više javno tužiteljstvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za kojeg je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, navodno se pokušao objesiti.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na mjesto događaja u selo odakle je učenik i on je transportiran do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjela za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužiteljstvo u Kruševcu podnijelo je prošlog tjedna zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika I.K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužiteljstvu, 'ide u pravcu kaznenog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u suizvršiteljstvu'.

Protiv trećeg sudionika događaja M.M. (18), koji je kao i njegov prijatelj cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužiteljstvom u Trsteniku, prenosi Telegraf.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice učenika, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23. studenog. a treći se ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.