OBJAVLJENA SNIMKA UBOJSTVA Napadač na hrvatskog rukometaša u bijegu, u Sloveniji proizvodio drogu za silovanje

Denis Tot
Screenshot

Angelo Georgievski prvoosumnjičeni za premlaćivanje hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je podlegao teškim ozljedama, višestruki je prijestupnik osuđen za trgovinu drogom u Sloveniji, piše makedonski 24 info.

Podsjetimo, hrvatski rukometaš preminuo je od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca. Georgievski je trenutačno u bijegu.

Dobro poznat policiji

Georgievski je u lipnju 2016. doživio prometnu nesreću u centru Maribora kada je svojim automobilom udario u pet parkiranih automobila te pobjegao. No ubrzo ga je policija uhvatila.

U listopadu 2016. policija je pronašla laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga, piše 24 info. Između ostalog, u laboratoriju se proizvodio i gamahidroksibutirat, koji spada u kategoriju depresiva živčanog sustava, poznat kao droga za silovanje.

U laboratoriju su također zaplijenjeni marihuana i amfetamini. Za Georgievskim je raspisana tjeralica, što znači da je policija vjerovala da se nalazi u zemlji.

Završili u pritvoru zbog premlaćivanja rukometaša

Kazneni sud u Skoplju je potvrdio da je uhićenima A.K. (22) i K.L. (19) zbog premlaćivanja hrvatskog rukometaša izrečena mjera pritvora.

Uhićeni su uhvaćeni na kameri te je na snimci vidljivo da napadaju Tota, koji nije pružao nikakav otpor.

"Postupajući na prijedlog Državnog odvjetništva Skoplje, sudac u prethodnom postupku je odlučio prihvatiti prijedlog tužiteljstva i za dvojicu uhićenih odredio pritvor, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja i ometanja istrage", priopćeno je iz Kaznenog suda u Skoplju. 

Udarali ga iako je izgubio svijest

Tragični incident dogodio se u četvrtak oko 3:30 ispred noćnog kluba Privilege, kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali hrvatskog državljanina i zadali mu više udaraca šakama i nogama.

Tot je od udaraca pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Osumnjičeni su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, pobjegli. Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je hitnu pomoć, nakon čega je rukometaš dovezen u Kliniku Marija Terezija.