OBDUKCIJA POKAZALA Rukometaš iz Hrvatske ipak pretučen

Denis Toth

Hrvatski rukometaš Denis Toth ipak je preminuo od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca, tvrdi makedonski list 'Večer'.

Toth (27) je preminuo u petak u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Iako je prvotno zaključeno da je rukometaš RK 'Butela' preminuo od srčanog udara, ipak je vještačenje koje je jutros pripremljeno nakon obdukcije Tothova tijela utvrdilo nasilnu smrt, donose makedonski mediji, a prenosi Hina.

Izvor je za to dobio i potvrdu od tužiteljstva, dodajući da su dvije osobe već privedene, a treća je u bijegu. Kao dokaz pribavljeni su odgovarajući video zapisi s događaja na kojem se Toth i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu. Tijelo mladog rukometaša u obližnjem parku vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao hitnu pomoć.

Denis Toth je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.

Od tamo je preselio u makedonski Ohrid u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski 'Butel', klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.

Tijekom dana oglasio se Denisov brat Boris koji je naveo kako nije bilo tučnjave, te da su mediji sve izmislili. "Može vas samo biti sramota zbog plasiranja dezinformacija u javnost i širenja laži radi skupljanja klikova. Denis je preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih fizičkih ozljeda, tučnjave i ostalih gluposti koje su tijekom cijelog dana pisane. Sramota da na tuđoj nesreći gradite publicitet", napisao je Boris Toth.

"Prerano si nas napustio, dragi moj. Počivaj u miru. Ništa neće biti isto bez tebe", napisao je na svom Facebook nalogu Boris Toth. Ipak, obdukcijom, prema navodima makedonskih medija, utvrđeno je kako je smrt nastupila nasilnim putem.

"Kazneno-pravni događaj dogodio se jučer u ranim jutarnjim satima, ispred noćnog kluba u Skoplju, kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali sada preminulog hrvatskog državljanina te ga više puta udarili šakama i nogama.

Pokojnik je pao od udaraca i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Trojica osumnjičenih su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, napustili mjesto događaja.

Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je Hitnu pomoć, nakon čega je mladić prebačen u hitni centar Bolnice 'Majka Tereza'. Prema informacijama koje su dobili liječnici koji su primili sada preminulog, osoba je imala zastoj srca, masivno oticanje mozga, odsječen jezik i visoku tjelesnu temperaturu", navodi Tužiteljstvo, prenosi Index.