VIDEO  NOVI RAKETNI NAPADI DILJEM UKRAJINE Rusi pogodili kritičnu infrastrukturu u Kijevu

Kijev
Twitter

Rusija je pokrenula nove raketne napade na Ukrajinu, pogodivši najmanje jednu kritičnu infrastrukturnu metu u Kijevu uz eksplozije koje su odjekivale glavnim gradom.

Diljem zemlje izdana je uzbuna za zračni napad. Ukrajinski mediji izvijestili su da sustavi protuzračne obrane djeluju u nekoliko dijelova zemlje.

Andrei Spînu, zamjenik premijera Moldavije, izvijestio je o "masovnim" nestancima struje u svojoj zemlji nakon ruskih napada na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Moldelectrica, energetska tvrtka u državnom vlasništvu, radi na ponovnom povezivanju više od 50% zemlje s električnom energijom, dodao je.

Sadržaj se učitava...

Ukrajinski ministar vanjskih poslova, Dmytro Kuleba, pozvao je svoju zemlju da dobije "sve potrebne sustave protuzračne obrane što je prije moguće" nakon novih ruskih napada diljem Ukrajine.

Moskva je pokrenula "novi raketni teror" protiv Kijeva i drugih ukrajinskih gradova kako bi "proslavila" priznanje Rusije kao terorističke države od strane Europskog parlamenta, napisao je Kuleba na Twitteru.

Sadržaj se učitava...

Najmanje tri osobe su poginule, a šest je ozlijeđeno u ruskom raketnom napadu na Kijev, objavila je gradska uprava.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram:

''Rakete su pogodile jedan od važnih infrastrukturnih objekata u glavnome gradu.. Ostanite u skloništima! Zračna uzbuna se nastavlja.''

Nije naveo detalje o tome koja je infrastruktura pogođena. Ali ruske snage posljednjih su tjedana sve češće gađale ukrajinsku kritičnu infrastrukturu dok su se suočavale s neuspjesima na bojnom polju nakon invazije 24. veljače.

Anton Gerashchenko, savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, podijelio je video na kojem se vidi kako ruska raketa leti iznad regije Harkov.

Sadržaj se učitava...