VIDEO  Novi Bidenov gaf, izjavio kako Putin gubi rat u Iraku

joe biden,gaf,Putin

Američkom predsjedniku Joeu Bidenu pripisuje se još jedan gaf nakon što je ustvrdio da Vladimir Putin gubi rat u Iraku. Putin, kao što je poznato, ne vodi rat na Bliskom istoku gdje je SAD sa saveznicima ratovao od 2003. godine, već u Ukrajini.

Bidenov novi gaf se dogodio jučer kada je stao pred novinare red Bijelom kućom. Oni su ga pitali je li Putin oslabljen nakon pokušaja puča, a Biden je kazao: “Teško je reći, ali očito je da gubi rat u Iraku.”

Sadržaj se učitava...

“Gubi rat i doma, a postao je izopćenikom diljem svijeta”, dodao je Biden. “Ne radi se samo o NATO savezu. Ne radi se samo o EU. Tu je i Japan, tu je znate, 40 nacija”, rekao je.Biden, piše Politico, ima niz zabilježenih gafova. Posljednjih mjeseci je novozelandsku ragbijašku reprezentaciju, koja zbog crne boje dresova ima nadimak “All Blacks”, nazvao “Black and Tans.” “Black and Tans” su pak bili činovnici, uglavnom britanski, koji su novačeni među Irske kraljevske činovnike tijekom Irskog rata za neovisnost, kako bi kontrolirali IRA-u.

Usto je Rishija Sunaka, britanskog premijera, nazvao krivom titulom: “Gospodine predsjedniče”, u zemlji koja nema predsjednika. Nedavno je zbunio sve prisutne kada je, obraćajući se ljudima koji se zalažu za kontrolu oružja u SAD-u, govor završio riječima: “Čovječe, neka Bog čuva kraljicu.” Iz Bijele kuće su rekli da je to bio tek komentar upućen nekome u masi, prenosi Telegram.hr

Biden je nizao gafove i prilikom nedavnog posjeta indijskog premijera Narendre Modija Bijeloj kući. Tijekom razgovora u Ovalnom uredu Biden je Modija oslovio s “predsjedniče”, a zatim se brzo ispravio te ga oslovio s “premijeru”. “Upravo sam vas degradirao”, kazao je Biden kroz šalu. Zatim je tijekom izvođenja indijske himn energično podignuo ruku i stavio ju na srce. Nakon petnaestak sekundi, Biden je shvatio da se radi o indijskoj, a ne američkoj himni, pa je počeo polako spuštati ruku uz tijelo. Bio je tu i zabavan trenutak kad je Modija hvatao za ruku.