NJEMAČKA Državljanin BiH s tegljačem napravio 60.000 eura štete

kamion
FDL/Lamminger

Vozač šlepera iz Bosne i Herecegovine (30) jučer je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, doživio težak udes u blizini njemačkog Grebenstedta kada mu je kamion proklizao, usljed čega je došlo do prevrtanja, prenose Nezavisne novine.

Do udesa je došlo nešto poslije 13 sati, a šleper je satima bio popriječen na putu između Grabenstadta i Bergena, a promet na putu A8 je bio potpuno obustavljen i nijedan auto satima nije mogao da prođe u pravcu Salzburga.

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, neozlijeđen, ali je u više navrata pregledan od strane medicinskih ekipa. Na svu sreću, vozači koji su išli iza njega pratili su slijed događaja i na vrijeme su uspjeli zakočiti, tako da nije bilo nikakve lančane reakcije.

Njemački mediji prenose da je vozač prevozio ogromne role papira težine više od 10 tona.

Sam prizor na putu je bio prilično strašan, ali na kraju se ispostavilo da je pričinjena samo materijalna šteta. Naime, na kamionu je šteta oko 50.000 eura, a na prometnoj signalizaciji i probijenim bankinama još dodatnih 10.000 eura. Na teren su odmah izašle sve spasilačke službe i vatrogasci, koji su dežurali da ne bi došlo do zapaljenja šlepera, s obzirom da je prevozio papir.