NAKON CRNE GORE KAOS I U BEOGRADU Čak 22 škole dobile dojavu o podmetnutoj bombi

Policija Beograd škola
Ilustracija

22 škole u Beogradu jučer su evakuirane zbog dojava o postavljenim bombama, a sve dojave su bile lažne. Iz MUP-a su rekli da su dojave bile lažne u Medicinskoj školi, Građevinskoj školi, 14. beogradskoj gimnaziji, Četvrtoj gimnaziji, Petoj ekonomskoj školi, Srednjoj tehničkoj PTT školi, Arhitektonskoj srednjoj školi, Petoj beogradskoj gimnaziji i Ugostiteljskoj školi... potvrđeno je za Telegraf.rs.

Najprije su zbog dojave o bombi u Medicinskoj školi na Zvezdari u Beogradu evakuirani đaci i zaposleni. Kako je potvrđeno u MUP-u, oni su primili poziv, ekipa je bila na terenu i u tijeku je istraga.

Direktorica Gimnazije dala je izjavu za Telegraf.rs. "Dvadeset dvije škole su u dojavi. Ovdje su samo službenici policijske postaje Vračara, došle su i specijalne ekipe. Mislim da dojavu nisu uputila djeca, ali u svakom slučaju o tome će govoriti predstavnici MUP-a", rekla je o tome je li ovu dojavu uzela za ozbiljno ili vjeruje da je riječ o eventualnoj učeničkoj šali.

Nakon cirkularnog maila o podmetnutoj bombi, koje je dobilo dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu, pojedine škole dobile su još jedan mail sa detaljnim uputstvima, saznaje Telegraf.rs.

U ovom novom mailu su detaljna uputstva kako trebaju postupati u slučaju dojave o bombi. Kako se saznaje, naloženo im je da, u ovakvim sutacijama odmah moraju obavijestiti MUP i da evakuiraju sve koji su u tom trenutku u školi.