MAĐARSKA Prevrnuo se autobus s turistima iz Srbije, 15 ozlijeđenih

Mađarska prometna nesreća autobus
Telegraf

Teška prometna nesreća dogodila se na autocesti 53 u Mađarskoj, jutros oko 5 sati, kada je 15 osoba ozlijeđeno u prevrtanju autobusa iz Srbije, koji je turiste prevozio iz Beograda, saznaje Telegraf.rs.

U autobusu je bilo 55 putnika uz dva vozača. Na 2 km od mjesta Kiskunhalas, autobus je navodno prešao u suprotni smjer iz za sada nepoznatog razloga, a potom se isprevrtao u punoj brzini.

Kako javljaju mađarski mediji 15 osoba je ozlijeđeno, a 12 je već u bolnici. Među ozlijeđenim putnicima je i dvoje djece, a i oni su prebačeni u bolnicu. Zoran Savanov, čiji je sin bio u autobusu koji se prevrnuo u Mađarskoj, ispričao je za Telegraf šta se dogodilo.

"Moj sin je krenuo sa djevojkom iz Beograda za Budimpeštu kako bi tamo proveli prvosvibanjske praznike. Pozvao me oko šest jutros da mi kaže da su doživjeli prometnu nesreću. Rekao mi je da se njihov autobus prevrnuo", kazao je Zoran.

On je zatim dodao da su na mjesto događaja odmah stigli vatrogasci. "Razbili su staklo kako bi izvukli putnike, moj sin je dobro i njegova djevojka isto. Na mjesto događaja je došla hitna pomoć i vlasnica agencije preko koje su putovali", kaže Zoran.

"Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica ceste. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače ozlijeđene kroz vjetrobransko staklo", rekao je Uglješa Savanov (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se dogodilo prevrtanje rano jutros na autocesti u Mađarskoj.

Kako Telegraf saznaje, neki putnici su se vratili za Beograd i nisu željeli nastaviti putovanje, dok su drugi sačekali novi autobus i nastavili svoje putovanje za Budimpeštu.

Turisti iz Srbije su jučer krenuli za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. svibnja. Tijekom putovanja planirano je da posjete Sentandreju, tropikarij, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.