Kraljica umire? Britanska obitelj se sastala na hitnom sastanku noćas u 3 sata

kraljica elizabeta
Iako se zasad ne zna što je povod iznanadnom sastanku, brzo su krenule špekulacije da se očekuje neka dramatična obavijest koja se tiče zdravlja 91-godišnje kraljice Elizabete II ili njezina supruga, 95-godišnjeg Philipa, vojvode od Edinburgha.

Najavljeno je da bi se unutar sljedećih nekoliko sati svima pozvanima trebao obratiti Lord Chamberlain, jedan od najbližih kraljičinih pomoćnika, te njezin osobni tajnik Sir Christopher Geidt.

Unatoč svojim godinama, Elizabeta II. redovito obavlja svoje službene dužnosti iako ih je zadnjih godina smanjila, prenijevši ih na druge članove obitelji Windsor, među kojima svom sinu i nasljedniku princu Charlesu i unucima prinčevima Williamu i Harryju. Tako je u u srijedu u Buckinghamskoj palači primila britansku premijerku Theresu May kako bi obilježila raspuštanje parlamenta radi prijevremenih izbora, dok je princ Philip bio na jednom svečanom rezanju vrpce. Kraljica je prethodni period provela na uskrsnom odmoru u Windsoru.

Ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da je Elizabeta II. i dalje jako popularna među Britancima, a kraljevski savjetnici kažu da je malo vjerojatno da će abdicirati.

I ona i Philip su u božićno vrijeme lani dobili nešto jaču prehladu zbog čega ih neko vrijeme nije bilo u javnosti. Kada su je prošle godine tijekom posjeta Sjevernoj Irskoj upitali za zdravlje, ona je odgovorila: "Još sam živa", prenose 24 sata.