KRAĐA 1,25 MILIJUNA EURA "Miki" iz Busovače imala dva pomagača

Mirnesa Busovača
Twitter

Njemačko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv Mirnese S. (43) iz Busovače zbog sumnje da je ukrala 1,25 mil. eura iz firme u Stuttgartu u kojoj je radila, javlja Bild.

Ali pljačku nije izvela sama, imala je dvoje 'kolega'...

- Lovio ju je Interpol po cijeloj Europi, a na kraju se predala. Ali nije optužnica podignuta samo protiv nje. Imala je dva pomagača. Muškarac (29) čekao ju je u vozilu za bijeg tog dana, dok se sumnja kako je 45-godišnji muškarac bio 'organizator' pljačke. On se nalazi u pritvoru - pišu Nijemci.

Tužiteljstvo 45-godišnjaka tereti da je 'organizirao bijeg svojih navodnih suradnika' . Za 29-godišnjakom se još traga.

Datum glavne rasprave na okružnom sudu u Stuttgartu još nije određen, istražitelji nastavljaju potragu za novcem. Mirnesa ostaje iza rešetaka...

Podsjetimo, Mirnesa je, tvrdi tužiteljstvo, 14. listopada ukrala više od milijun eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu, u kojoj je bila i zaposlena. Novcu je imala pristup kao zaposlenica tvrtke. Isti dan su nadređeni prijavili pljačku, a policija je započela istragu. 

Mirnesi prijeti deset godina zatvora, a policija je ranije za informacije o njoj raspisala i nagradu od 37.500 eura. 

Kako je ranije pisao Bild, Mirnesa se hvalila kako živi luksuznim životom i na društvenim mrežama je rado pokazivala skupe torbe, nakit i satove. Pozirala je i na zabavama u elitnim klubovima. Pisali su i kako je prijatelji zovu Miki, a ranije je radila i kao konobarica. 

- Viđao sam je kada bi šetala, bila je doista upadljiva pojava. Svojevremeno je govorila kako radi kao menadžerica jedne podružnice, rekao je jedan od susjeda za njemački medij.