ALBANSKI PREMIJER Edi Rama osudio postupke policije Kosova

Srbija i Kosovo,Albanija,Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da su postupci policije na sjeveru Kosova potpuno nepotrebni te je naglasio da su prijatelji Kosova i Albanije "duboko zabrinuti". Rama se zapitao pomažu li događaji na Kosovu procesu u kojem su svi prijatelji Kosova i Albanaca uključeni, u procesu normalizacije i međusobnog priznanja Kosova i Srbije, te je dodao da to svakako nije slučaj jer su "naši veliki prijatelji izrazili duboku zabrinutost".

"Pridružujem im se u pozivu da se ne nastavi s takvim potezima jer to nije samo opasno, već je potpuno nepotreban korak u današnje vrijeme", izjavio je Rama na Twitteru, aludirajući na događaje na sjeveru Kosova kada su tri novoizabrana gradonačelnika općina s većinskim srpskim stanovništvom uz pomoć kosovske policije ušli u svoje urede.

Sadržaj se učitava...

Istaknuo je da je ova akcija bila nepotrebna.

"To je nepotreban put u trenutku kada je demokratski svijet uložio sve u dijalog, normalizaciju i međusobno priznanje Kosova i Srbije, i kada je to u središtu pažnje Sjedinjenih Američkih Država, Albanije i Europske unije", izjavio je Rama.