JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH Uhićen talijanski narkobos koji je iz zatvora pobjegao spustivši se posteljinom niz prozore

Talijanski narkobos Marco Raduano

Šef talijanske mafije koji je prošle godine pobjegao iz zatvora maksimalne sigurnosti koristeći posteljinu kako bi prešao zidove, uhićen je u Francuskoj, priopćile su italijanske vlasti.

Marco Raduano, 40-godišnji šef mafije Gargano u južnoj talijanskog regiji Puglia, uhićen je u četvrtak ispred luksuznog restorana u Bastiji na otoku Corsica, gdje je večerao sa suprugom.

Uhitila ga je ista jedinica za borbu protiv mafije koja je uhvatila Mattea Messina Denara, još jednog kriminalnog bossa koji je proveo skoro tri desetljeća u bijegu. Rauduona je naveden kao jedan od 10 najopasnijih bjegunaca Europola.

Uhićena je i njegova desna ruka, Gianluigi Troiano, koji je pobjegao iz kućnog pritvora 2021. nakon što je odvojio svoju elektronsku narukvicu. On je uhićen u četvrtak u Granadi u Španjolskoj dok je preuzimao paket sa servisa.

Zajedničku operaciju naredila je Okružna uprava za borbu protiv mafije u Bariju, a izveli su je Carabinieri Grupe za specijalne operacije i pokrajinska komanda Foggia. Španjolska civilna garda i francuska Nacionalna žandarmerija također su surađivale u juuhićenu, navodi se u priopćenju Carabiniera.

Raduanov bijeg vezivanjem posteljine sa prozora zatvora prije nešto manje od godinu dana snimile su nadzorne kamere zavoda. Bijeg je trajao 16 sekundi, a on je pobjegao pješice, a da ga stražari nisu primijetili ili jurili, što je dovelo do interne istrage zatvora maksimalnog osiguranja.