GRČKI MEDIJI Na nožu kojim je ubijen navijač AEK-a pronađen DNK uhićenog Grka

Grča neredi
SKAI/YouTube

Grčki mediji jutros su objavili da je DNK uhićenog grčkog huligana pronađen na nožu kojim je izboden navijač AEK-a Michalis Katsouris. Kako javlja protothema.gr, pokazalo se da neidentificirani DNK uzorak pronađen na nožu - koji je pronađen na mjestu sukoba i na kojem ima krvi ubijenog navijača - pripada navijaču koji je uhićen prije par dana.

Prije nekoliko dana, podsjetimo, uhićen je Aristidis Delios (35) koji je već odveden u zatvor. Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsourisovo ubojstvo. On je već osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017.. Prošlog tjedna je uhićen kako bi odslužio tu kaznu.

Bio ispitan kao svjedok i pušten

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a. Kako su pisali grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a. Nakon nereda je bio ispitan kao svjedok i ubrzo pušten. 

Tada je izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsourisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio te noći. Rekao je da je s Katsourisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao. 

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsourisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.