GRAZ Velika istraga zbog sumnje da je u vrtiću 7 djece žrtve teškog seksualnog zlostavljanja

Seksualno zlostavljanje djece

Nakon sumnje na teško seksualno zlostavljanje u dječjem vrtiću u Grazu, početna sumnja sada je proširena. Prema podacima policije, riječ je već o sedam maloljetnih žrtava.

Sumnja se proširila i na drugu lokaciju vrtića u kojoj je jedna osumnjičena osoba također radila, piše Kroativ.

Od početka listopada ove godine kriminalistička policija i državno odvjetništvo u Grazu istražuju nakon što se malodobno dijete u vrtiću u Grazu povjerilo vlastitoj majci.

Sveobuhvatna istraživanja i istražni nalazi doveli su do ukupno šest sumnjivih slučajeva na lokaciji prvog vrtića. Prema navodima policije, postoji sumnja da su mala djeca teško spolno zlostavljana. Sada se saznalo za sedmi sumnjivi slučaj u drugom vrtiću.

Grad Graz, kao upravitelj dječjeg vrtića, u srijedu je pismom obavijestio roditelje ili zakonske skrbnike u pogođenom vrtiću o daljnjem sumnjivom slučaju.

Odgovorni u gradu Grazu blisko surađuju s policijom i podržavaju istražne organe kako bi osigurali da se slučaj u potpunosti rasvijetli, navodi se. Osumnjičena osoba je otpuštena iz službe i više neće raditi u dječjoj službi dok se stvar konačno ne rasvijetli.