EUROPOL OBAVIJESTIO CRNOGORSKU POLICIJU 'U školi se sprema masakr'

Osnovna škola Maršal Tito Ulcinj

Ulcinjsku policiju u subotu je podigla na noge anonimna prijetnja da se u Osnovnoj školi 'Maršal Tito' sprema masakr.

Prema saznanjima crnogorskog portala 'Vijesti', Europol je obavijestio kolege iz Crne Gore da je prijetnja objavljena na Internetu.

Prema neslužbenim informacijama, međunarodne sigurnosne službe jučer nisu imale podatke o identitetu osoba koja je objavila prijetnje, a načelnik ulcinjske policije Arben Tagani kazao je da slučaj provjeravaju i da sve drže 'pod kontrolom'.

S obzirom na to da je bio neradni dan za đake, u školi je bilo svega nekoliko zaposlenih koji su napustili zgradu nakon što ih je policija obavijestila o prijetnji. Direktorica škole Medina Čoba posredstvom interne Viber grupe je obavijestila kolege da je Interpol posalo informaciju o tome da netko priprema masakr.

Ona je pozvala na opreznost i da se policiji odmah prijave sve eventualno sumnjive i nepoznate osobe. Tagani je istaknuo da nema mjesta panici.

"Naravno, povjeravamo sve i držimo sve pod kontrolom. Veoma je važno da ljudi ne paniče i da znaju da mi dobro i profesionalno radimo", kazao je on za 'Vijesti'.

Prema neslužbenim saznanjima, prijetnje su stigle sa Google naloga 'Adolf Hitler' na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubojstva iz vatrenog oružja.