DOŽIVOTNI ZATVOR Srećko S. iz BiH u Njemačkoj osuđen zbog ubojstva supruge

Srećko S.
SIGI JANTZ

Državljanin Bosne i Hercegovine Srećko S. (64) proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju zbog ubojstva svoje supruge, koje se dogodilo prije osam godina, piše Merkur.de

Ova presuda nije pravosnažna i Srećko se ima pravo žaliti. Sutkinja Elizabet Ehrl je navela kako je uspjela da stekne sveopću sliku jezivog ubojstva, za koji je Srećko tvrdio da ga nije počinio.

Zaslijepljen ljubomorom

Tužitelj, koji je tražio osuđujuću presudu, kazao je kako je Srećko ubio svoju ženu, majku petoro djece, jer je bio “zaslijepljen ljubomorom”.

Prema zaključku sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Elizabet Ehrl, optuženi je ubio svoju suprugu u njihovom zajedničkom stanu, 2015. godine. Supruga ga je već jednom bila ostavila, 2011. godine, ali mu se vratila.

"Tijekom tog braka, on je bio nasilan, fizički i psihički je zlostavljao, da bi je na kraju i ubio. Ona je 2015. godine odlučila da ga ponovo napusti, što je i učinila. Sa najstarijom kćerkom otišla je kod majke u Augsburg", izjavio je Laurent Lafleur, glasnogovornik suda.

Uvijek je postojala sumnja

Prema pisanju “Merkur.de”, Srećko je žrtvi pucao u glavu, a onda joj stavio šaržer u ruku i pokušao iscenirati samoubistvo.

U prvi mah, 2015. je njena smrt bila okvalificirana kao samoubojstvo, međutim javno tužiteljstvo je onda došlo do novih saznanja.

Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubojstvu, tijekom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja koje je trajalo više od godinu dana, a na osnovu okolnosti, Okružni sud u Munchenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Poništena oslobađajuća presuda

Međutim, Savezni sud pravde (BGH) u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

Inače, prema Srećkovim riječima, kobne večeri su se posvađali, a ona je uzela pištolj, dok je on pokušavao da joj ga otme iz ruke.

"Odjednom sam vidio krv", rekao je Srećko S.

Tvrdio je kako je njegova žena prije tog dana nekoliko puta sebi pokušala oduzeti život, prenosi “Merkur.de”.