DOSJETILI SE Nijemac i državljanin BiH predstavljali se kao policajci i pljačkali umirovljenike

Lisice
Ilustracija

Zajedničkom akcijom pripadnika austrijske i njemačke policije prekjučer su uhićeni državljani BiH (26) i Njemačke (26), koji su se mjesecima predstavljali kao policajci i varali, uglavnom, umirovljenike.

Naime, u samoj akciji je sudjelovalo oko 40 policajaca, a ova dvojica su uhićeni na osnovu privođenja izvršenog u Grazu, prosinca prošle godine, kada je otkriven njihov suradnik, njemački državljanin.

Oni su tada pokušali da, predstavljajući se kao policajci, prevare dvije starije žene, ali jedna od njih je posumnjala u njih i do prijevare nije došlo, prenose 'Nezavisne novine'.

Naime, uglavnom su od starijih osoba pokušavali iznuditi novac. Jedna od mogućih žrtava prijevare je zatražila savjet od rođaka, koji su joj rekli da sve to prijavi policiji. Tada je napravljena zamka za 21-godišnjeg državljanina Njemačke, a nakon njegovog uhićenja, klupko se počelo odmotavati i konačno su uhićeni i ostali pripadnici bande.

Uhićeni državljani BiH i Njemačke, trenutno se nalaze u pritvoru u Münchenu, a tijekom pretresa kuće koju su koristili pronađeni su novac, kokain i marihuana. Razmatra se hoće li biti izručeni Austriji.